PASAR MALAM ❁ EEN BEZOEK AAN ZUIDOOST-AZIË ZONDER DE JETLAG

Hi Happy Peanuts! ❁

Elke vakantie naar Bali gingen we er wel naartoe, het hoort er gewoon bij: de Pasar Malam. Dit is een markt in de open lucht die ’s avonds opengaat. Er worden allerlei snacks, groente en fruit verkocht maar ook speelgoed, kleding en muziek. Ik kan me nog goed herinneren dat ik als kleine krullenbol een walkman had en later een discman (hip toen!) en het fantastisch vond om daar cassettebandjes en cd’s te kopen.

Het is een leuke markt voor allerlei koopjes en vooral een toeristische attractie. De pasar in Indonesië is meestal maar een paar avonden per week geopend.

Een paar dagen paar jaar hebben we ook in Nederland geluk en nu is het weer zover er is weer Pasar Malam. Er vinden er jaarlijks meerdere plaats maar grootste, de Tong Tong Fair in Den Haag, is as we speak aan de gang. Het is zeker weten een bezoekje waard!

Klinkt leuk, maar wat betekent dat nu Pasar Malam? Letterlijk betekent Pasar Malam, Indonesische avondmarkt. Pasar betekent markt en malam betekent avond.

Je kunt er struinen langs de vele kraampjes met Indische en Aziatische spulletjes, door de geur van de kruiden en specerijen waan je je even in het verre Oosten. Gedimd licht, de klanken van Indonesische melodien en de geuren van heerlijke Oosterse gerechten maken een bezoek aan de Pasar Malam tot een unieke belevenis.

Het ontstaan in Nederland

Er was in 1959 een groepje Indonesische Nederlanders die net als vele de Indonesische cultuur zo inspirerend en mooi vonden dat zij besloten een evenement te organiseren om dat aan andere te laten zien en te delen. Dit vinden we meer dan een halve eeuw later nog steeds en we doen het dan ook nog steeds. De Tong Tong Fair is de grootste Indonesische happening van de wereld in een sfeer van inspiratie, gastvrijheid en vriendschap.

De 59e editie van de Tong Tong Fair vind van 25 mei t/m 5 juni plaats op het Malieveld in Den Haag.

Een dagkaart (7 dagen van 11:00 tot 22:00) kost 13,50. Een avondkaart vanaf 17:30 kost 8,50.  Een passe-partout voor het Tong Tong Festival zit bij de entreeprijs inbegrepen. Elk uur van de dag zijn er programma’s in de thematheaters.

De Tong Tong Fair bestaat uit de beroemde Grand Pasar, het Indonesië-Paviljoen, de eetwijk met tientallen Aziatische eetgelegenheden en waroengs, het internationale Tong Tong festival, een cultureel programma rond de mix van Oost en West op het podium, exposities, er wordt gesproken en er is actualiteit.

Of je al eens in Indonesië bent geweest of je eens in de sfeer wilt wanen het is zeker weten een bezoekje waard!

Voor meer informatie over de Tong Tong Fair: http://tongtongfair.nl

Hope you liked it! XOXO, The Happy Peanutcropped-frangipani3.png

Advertisements