INSPIRATION ❁ SAVE MONEY, SPEND IN BALI

Hi Happy Peanuts! ❁

Het leven op Bali is niet duur, maar een leuk zakcentje mee op reis is toch mooi meegnomen. Reizen en op vakantie gaan naar de andere kant van de wereld is natuurlijk fantastisch maar daar moet je wel voor sparen. Ik geef je graag een aantal handige tips die ervoor zullen zorgen dat je meer opzij kan zetten voor jou droomreis!

Take notes

Wat mij altijd heel goed heeft geholpen is bijhouden wat je precies uitgeeft. Als je twee weken (ja, het is even werk) bijhoud wat je uitgeeft, waar je geld precies naartoe gaat word je je ineens mega bewust van al die onbewuste uitgave. Een drankje hier, een tijdschrift daar, lunches zijn vaak duurder dan je denkt of je koopt een t-shirt van een tientje en denkt ach het is maar tien euro. Houd als eerste heel goed bij waar al je geld precies naartoe gaat. Ik doe dat persoonlijk in notes in mijn telefoon.

Vaste lasten

Ook is het belangrijk om te weten wat je vaste lasten zijn. Schrijf eens op wat de huur of hypotheek je kost, wat kost je sportschool abonnement, verzekeringen en ga zo maar door. Wat voor bedrag komt daar precies uit. Wat je overhoud wil je misschien wel sparen, handige tip is om het altijd automatisch af te laten schrijven naar je spaarrekening zodat je het niet ziet. Wanneer je ziet dat je best wel wat geld op je lopende rekening hebt staan ben je wellicht geneigd het ook eerder uit te geven dan wanneer je het van je spaarrekening over moet zetten naar je lopende rekening.

Save for Bali

Over spaarrekeningen gesproken: heb er meerdere. Wil je op vakantie naar Bali? Maak dan een apart spaarmapje genaamd Bali. Wanneer je deze ziet groeien wordt je daar heel blij van. Maak daarnaast een minder leuk potje voor als er iets stuk gaat bijvoorbeeld. Een wasmachine, de koelkast of wat dan ook.

Cash geld

Dan houd je een bedrag over wat je per maand mag uitgeven. Ga dan eens terugrekenen hoeveel je per dag kán besteden en hoeveel per dag je wíl besteden aan dingen zoals eten. Ook cash geld is een handige tip. We hebben eigenlijk bijna geen cash geld meer maar als je per week 50 of 100 euro in je portemonnee stopt voel je veel meer dat je het uitgeeft. Ook dit kan helpen om je meer bewustzijn te creëren. Ben je net als ik iemand die het héél gezellig vind om een hapje te gaan eten? Kijk dan eens of je het kan vervangen voor een drankje. Dat is een stuk goedkoper.

Sell it!

De vrouwen onder ons: we hebben nooit wat om aan te trekken…. Denken we. Soms is het gewoon leuker om iets nieuws te kopen. Een leuke saturday afternoon bezigheid is nieuwe setjes maken. Maak minimaal 20 toffe nieuwe setjes met de kleding die je al in je kast hebt hangen. Tegenwoordig kan alles: stippen met strepen met print met nóg een print. Wees creatief en zorg dat je ook in een creatieve vibe bent als je dit gaat doen. Trek ieder setje aan en maak een leuke foto. Zet die foto’s in je telefoon en maak een soort lookbook.

Ook wanneer je een rondje door je huis loopt kom je vast en zeker een hoop spullen tegen die je niet meer gebuikt. Kleding die je niet meer aantrekt bijvoorbeeld, zet het op marktplaats of apps zoals United Wardrobe! Ka-ching! Een oud horloge, een paar supermooie schoenen die je nóóit meer draagt, sieraden, alles.

Deze tips helpen mij persoonlijk om te besparen. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad!

Inspiratie: (http://www.reisjunk.nl/reistips/kosten/5x-geld-besparen-om-te-reizen/) http://www.reisjunk.nl/reistips/kosten/5x-geld-besparen-om-te-reizen/

Hope you liked it! XOXO, The Happy Peanutcropped-frangipani3.png

Advertisements