YIGIT’S GASTBLOG ❁ VAKANTIE HUIDLEIDING

Ga je binnenkort op vakantie? Super leuk! Lekker op het strand, genieten van het weertje, bijbruinen. Maar realiseer je je wel dat je naar een compleet andere klimaat gaat? Je huid gaat van koud naar tropisch en is dus niet opgewassen tegen deze verandering. En dit wordt al helemaal versterkt als je de producten gaat gebruiken die je in Nederland ook gebruikt! Maar raak niet gelijk gestrest, deze vakantiehuidleiding zal al je vragen beantwoorden dus lees gouw verder!

Allereerst is het belangrijk om je te realiseren dat je naar andere weersomstandigheden terechtkomt. In Bali is het heel warm, vochtig en de zon schijnt sterk. Terwijl in Nederland het juist droger is, kouder en de zon juist zwak is. Het is hierom belangrijk om een goede zonnebrand te hebben voor gezicht en lichaam. Vaak is een lichaamszonnebrand vetter dan een voor het gezicht. Dus neem een aparte mee voor je gezicht, want je wil niet dat je gezicht de hele dag door vettig is natuurlijk! Pak verder altijd hoger dan factor 30, zodat je altijd goed beschermd bent. Een goed voorbeeld is de Daywear Sunblock SPF 50 van Estee Lauder. Deze is qua textuur heel erg luchtig, maar beschermd wel erg goed. 

Verder kun je de dagverzorging die je in Nederland gebruikt ook maar beter thuis laten liggen. Deze zal zeker te vol zijn voor op vakantie. Het is slim om een hele luchtige verzorging mee te nemen zoals een lotion of gel. Het weer is namelijk al zo vochtig, dat je anders te veel gaat glimmen en talg gaat produceren in de hitte. Overigens moet je de factor die eventueel op de verpakking staat van de crème gewoon negeren. Dit zijn hele matige cityblocks die nauwelijks bescherming bieden tegen felle zon. Bovendien verliezen ze snel hun kracht. Eentje die aan deze eisen zou voldoen is de Hydra Beauty Gel Crème. Door de Camelia extract wordt de huid goed gevoed, maar door de gel textuur voelt deze heel luchtig aan.

Omdat je huid naar verwachting dus een stukje vetter gaat worden, zul je misschien sneller geneigd zijn om een puistje her en der te krijgen. Je huid krijgt immers de hele dag door veel te verduren. Het is dus raadzaam om eens in de paar dagen een reinigend masker aan te brengen. Zo verwijder je de opgehoopte vuil in je poriën en ontgift je de huid van oxidanten. Als voordeel zal je huid gelijk opgefrist zijn en zal ze tot in de diepte gereinigd zijn. Dit zou je kunnen doen met de Pure Empreinte Mask van Lancôme. Dit is een wit kleimasker die zeer snel opdroogt. Je verwijdert ‘m vervolgens met water en hebt binnen enkele minuten weer een stralende huid!

Ten slotte is een reiniging zoals gewoonlijk ook erg belangrijk. Als je in Nederland gebruik maakt van wipes of wattenpads met reinigingsmilk kun je dit vergeten in Bali! Aangezien je huid veel meer talg en zweet gaat produceren en je veel actiever zult zijn, zal je huid vervuilder worden. Je oude reinigingsmethoden zijn dan zeker niet voldoende. Het beste wat je kunt doen is ’s ochtends en ’s avonds je gezicht te reinigen met een gel reiniger. Deze zorgt er namelijk voor dat al het vuil grondig wordt gereinigd en je huid schoon is. Een goede reiniger is de Purity reinigingsgel. Deze masseer je in op een vochtige huid en haal je vervolgens met lauwwarm water er af.

Door: Yigit / Datum: 24-05-2017

Advertisements