COLUMN ❁ GELUKSMOMENTJES

Hi Happy Peanuts! ❁

Gister was het moederdag. De dag om je moeder en je oma (naar mijn mening) eens extra in het zonnetje te zetten en hen een geluksmomentje te bezorgen met een leuk cadeautje waarvan je weet dat ze het stiekem toch wel heel graag wil hebben. Gek eigenlijk, die ene dag per jaar. Er is natuurlijk een verschil tussen korte geluksmomenten waar je blij van wordt zoals een goed stuk chocolade, shoppen of iets leuks doen. Gelukkig zijn heeft voor mij ook te maken met het dagelijks leven.

Geluk is toch iets wat je voelt, het is niet tastbaar. Geluk zit in het verleden en er wacht nog veel meer geluk in de toekomst. Geluk vinden we in het hier en nu. Juist in de kleine momentjes waarvan je op het moment zelf niet doorhebt dat dát de geluksmomentjes zijn waar je later op terug kijkt. Dát zijn misschien nog wel de mooiste. Die hebben we vaak niet eens door omdat we zo druk zijn in ons hoofd met onze ‘monkey minds’, de stuiterende gedachten in je kop. Wanneer je je wat vaker op het heden zult focussen zal je merken dat je het huidige moment waarin je leeft veel meer zal waarderen, en veel meer geluksmomentjes zal ervaren.

Die nieuwe serie op netflix waarbij je even aarzelt als je hem aanzet en het helemaal jou ding blijkt te zijn. Het afrekenen van een nieuwe broek en erachter komen dat je 50% korting krijgt. Ka-ching! Het gevoel van slapen onder een pas gewassen dekbed. Geld vinden in het kleinste zakje van je tas. It’s like a gift from me tot me. Al weken die ene leuke jas in de gaten houden op je lievelingswebshop en dat ie dan éindelijk in de sale gaat. De geur uit de keuken als je lievelingseten op het vuur staat te prutellen. Vijf minuten voor de wekker wakker worden en nog even kunnen omdraaien. Thuiskomen bij een katje dat al klaarligt om te worden gekroeld. Zonnestralen op je blote beentjes op de eerste zomerse dag van het jaar. Onverwachts een leuk berichtje van iemand die je al in tijden niet meer hebt gesproken. Good hair days fort he win! Naar buiten gaan op het moment dat de zon doorbreekt, ah! Ochtenden dat alles tegen zit maar het stoplicht op groen springt als jij eraan komt. Op de bank liggen, kaarsjes aan en een goede film. Een goed gesprek over het leven.

Het leven is een feestje, soms moet je zelf de slingers ophangen.

Wat is jou kleine geluksmomentje?

Hope you liked it! XOXO, The Happy Peanutcropped-frangipani3.png

Advertisements